Купа на България – Финал

Купа на България – Финал


Хебър  с втора  Купата на България!

Пълна зала, добра атмосфера, подготвени отбори, какво повече да се иска за финален сблъсък.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
0-3
НЕФТОХИМИК
ХЕБЪР
Score
19 - 25
23 - 25
25 - 27
67 - 77

Мачът започна ударно за Нефтохимик, 6-1, всички в зала „Младост“ се надяваха на познатия сценарии от предишните мачове, когато Нефтохимик разбиваше своите простивници с голяма разлика. Не така мислеха момчетата на Атанас Петров, след първоначалните силни минути за домакините, гостите започнаха бавно и методично да стопяват разликата и да трупат преднина.

снимка:bvf Бончук Андонов

 Проблеми в посрещане на начален удар и непредизвикани грешки, обърнаха хода на първата част. Хебър взе инициативата и поведе в резултата. В следващите два гейма, Нефтохимик полагаше усилия, опитваше се да играе  точка за точка, но Хебър контролираше случващото се на терена.  Силният сервис на Хебър нанесе сериозни щети на Нефтохимик.

снимка:bvf Бончук Андонов

Персоналните двубой бяха спечелени от състезателите на Хебър.

Младата двойка крайни нападатели на Нефтохимик, Георги Петров и Денис Карягин, не успя да се справи така добре, както Тодор Алексиев и Александър Лявтов. При организацията на игра Георги Братоев, спокойно разпределяше атаката върху всички свои нападатели. Добромир Димитров беше ограничен от добро посрещане и трябваше да поправя грешките на своите колеги.

снимка:bvf Бончук Андонов

Опит и самочувствие, разпознаване на точните моменти- разликата между двата отбора във финалния двубой.

Хебър спечели втора купа през този сезон и гледа уверено към шампионската титла. Едва ли има някакви съмнения, че тези два отбора ще спорят и за титлата. Изненади са малко вероятни.

 

+ There are no comments

Add yours