Доктор хонорис кауза


Президентът на Международната волейболна федерация Ари Граса – Доктор Хонорис Кауза на НСА „Васил Левски“

Вчера на тържествена церемония в Аула Максима на НСА „Васил Левски“, д-р Ари Граса получи почетната титла Доктор Хонорис Кауза, от Академичното ръководство на Академията.

IMG_2772На събитието присъстваха Посланикът на Федеративна република Бразилия, Министърът на младежта и спорта на Република България, цялото ръководство на НСА, Олимпийски шампиони на България, както и съдиите на настоящото европейско първенство. Титлата се присъжда на видни личности, допринесли за просперитета и развитието на спорта.
След връчването на символите за почетното звание д-р Ари Граса изнесе академична лекция на тема „Управление на спорта – волейбол, номер едно семеен спорт за забавление в света“. Д-р Граса обоснова всяка една от деветте точки залегнали в програмата за развитие на волейбола в световен мащаб. Обърна специално внимание на новите технологии, навлизащи в спорта и на професионализацията във волейбола. Д-р Граса подчерта необходимостта от спортни специалисти, със съответното образование, които да работят за развитието на спорт номер едно в България (тези дни).
Водещата на събитието проф. Даниела Дашева, ДН, пожела на Доктор Хонорис Кауза да е все така добре разположен към България и да посрещне отбора догодина в Рио, със същия ентусиазъм.IMG_2773
За нас остава да пожелаем успех на д-р Граса да осъществи поставените цели за развитие, да увеличи двойно зрителите и занимаващите се със волейбол, а защо не и да остане добър приятел на българския волейбол. Успех на д-р Граса и дано наистина посрещне подобаващо българския национален отбор в Рио през 2016г.

IMG_2774

Categories

+ There are no comments

Add yours