Euro Volley 2019 На пълни обороти

Euro Volley 2019 На пълни обороти


Euro Volley 2019 върви на пълни обороти.

За България първенството приключи, но най-интересното от него предстои.

Отборите които продължиха участието си дават всичко от себе си.

Първите четвъртфиналните сблъсъци предложиха зрелищни двубои.

Европа ще има нов шампион след като, Словения се разправи безцеремонно и с Русия.

ЛЮБЛЯНА(СЛОВЕНИЯ)
3-1
СЛОВЕНИЯ
РУСИЯ
Score
25 - 23
25 - 22
21 - 25
25 - 21
96 - 91

Пред 11.000 хиляди души в зала „Дворана Стожице“, словенците играеха  фантастичен волейбол, които наистина даваха „Сърце, душа за ..Словения“ ,този наш рефрен много подхождаше на това което се случи в залата. Когато късмета стане норма, това вече е класа, такава демонстрираха словенските волейболисти и съвсем заслужено ще се борят за медали от това първенство. Много добре подготвени, физически и тактически, момчетата на Алберто Джулиани не изневериха на стила си, мощен сервис, самоотвержена игра в защита и ефективна атака.

снимка:cev.lu

Двата отбора бяха в една предварителна група, където Русия я спечели с лекота. Първият мач между двата съперника, бе на страната на  Русия с категоричното 3-0. Във фазата на елиминациите двата отбора се срещнаха отново и се потвърди още едно от неписаните правила във волейбола, че спечелен мач от един отбор в груповата фаза, не може да се повтори на по-късен етап.

снимка:cev.lu

И Русия се провали срещу Словения, ако това може да бъде някакво успокоение за нас. Няколко са причините за поражението на руснаците далеч преди битката за медалите, на които се надяваха и този път. Първо, лесната група замъгли вниманието на състезателите. Друг основен аспект е постоянната ротация на състезатели, Туомас Самелвуо започваше всеки мач с различен състав, постоянна смяна на разпределителите също даде своето отражение. Пренасищането от успехи също оказа своето влияние, през лятото Русия спечели лигата на нациите, класираха се олимпиадата. Пред Русия предстои участие в световната купа в Япония, там може да търсят по добро класиране.

Полша върви по план.

АПЕЛДОРН(ХОЛАНДИЯ)
3-0
ПОЛША
ГЕРМАНИЯ
Score
25 - 19
25 - 21
25 - 18
75 - 58

Нова победа с категориен резултат, този път срещу Германия. Мощната подкрепа на полските фенове( 6.000 поляци в зала Апелдорн) допълнително дават енергия и стимул на волейболистите на Витал Хайнен.

снимка:cev.lu

Германия направи опит да бъде конкурентно способна, но не се получи, след финала на миналото първенство, сега отбора на Андреа Джани напуска състезанието в по-ранна фаза. С идеята да се подготви по най-добрия начин за европейската олимпийска квалификация на която ще бъде домакин.

Първата полуфинална двойка е ясна.

Словения и Полша ще решат спора, кой е достоен за финал на 31-то европейско първенство.

+ There are no comments

Add yours