Euro Volley 23 Леден душ за родните волейболисти във Варна. България загуби от Испания с 1-3 гейма.

Euro Volley 23 Леден душ за родните волейболисти във Варна. България загуби от Испания с 1-3 гейма.


Очакванията са едно, реалността съвсем друго.

В първи мач от първенството, Испания показа по-качествен волейбол и заслужено се поздрави с победата.

VARNA(BULGARIA)
1-3
БЪЛГАРИЯ
ИСПАНИЯ
Score
17 - 25
21 - 25
25 - 21
19 - 25
82 - 96
Statistics
Teams
3Serve (ace)7
34% pos/16%perf.Reception 53% pos/ 15% perf
62%Attack 65%
7Block (kill blocks)7
30Erors24
Цветан Соколов
22т/21ат/1бл
Best scorerХесус Вилена
24т/21ат/3бл

foto:cev.eu

Първия мач на голямо първенство винаги е труден. Напрежение , тежест от очакванията, трудна адаптация. Е, всичко това се стовари върху българските волейболисти с огромна сила. Догонващи в резултата през цялото време с голям технически брак.

Определено Испания ни изненада, с показаното през целия мач. Бързи, отскокливи с добра техническа грамотност, испанците доминираха и бяха водещия отбор. Ние по никакъв начин не успяхме да ги поставим под напрежение, през целия мач.

foto:cev.eu

Изпълнението на  сервис беше меко казано скандално, цели 23 грешки с нищожна ефективност. Испанския разпределител имаше пълен комфорт при организацията на своето нападение. Всяка втора топка попадаше на главата му до мрежата, което му даваше възможност да използва всички свои нападатели. Тук цифрите са красноречиви, Испания приключи мача с 65% в атака.

В съвременния волейбол ако не изкараш разпределителя на противника извън третия метър , трудно може да разчиташ на успешна игра на блокада и защита. И в тези компоненти от играта изоставахме, което допълнително усложняваше задачата.

foto:fivb.com

С епизодични успешни прояви в нападение, трудно може да се разчита на траен успех. Точно това се видя в нашата игра, епизодични добри прояви и много лош игрови ритъм, продиктуван от многото грешки при изпълнение на начален удар.

foto:cev.eu

С лекота, Испания натрупа два гейма преднина и намали оборотите. Опит за връщане в мача в третата част, но до пълен обрат не се стигна.

Само гейм от първата среща и много въпросителни пред нашия отбор.

+ There are no comments

Add yours