EuroVolley21 U17 Виктор Карагьозов: Не сме далече по класа от най-силните в Европа.

EuroVolley21 U17 Виктор Карагьозов: Не сме далече по класа от най-силните в Европа.


Виктор Карагьозов, национален селекционер за юноши U17: Не сме далече по класа от най-силните в Европа.

България се класира на престижното пето място на европейското първенство по волейбол. След края на турнира треньорът Виктор Карагьозов даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол.

foto:cev.eu

Пето място на европейското първенство – удовлетворен ли сте от постигнатото, г-н Карагьозов?

Не е редно да си правя самооценка и няма да го направя. С мен бяха хора като Владо Николов, които имат повече право да оценят представянето ни. Смятам, че си тръгнахме от европейското първенство с достойнство.

cev.eu foto

Какво не ни достигна за финалната четворка?

Имахме доста здравословни проблеми. В последния момент преди турнира отпаднаха състезатели. По време на първенството също се стигна до контузии. Това беше основният ни проблем, с който не успяхме да се справим напълно.

foto:cev.eu

От кой мач сте най-доволен?

Опредено направихме доста силни двубои. Ще отлича най-вече престижните и много добри игри срещу Италия и Сърбия. Победихме тези отлични тимове с отборен дух и себераздаване. Момчетата ни проявиха характер. Това е атестат за бъдещи резултати. Дано състезателите продължат да се развиват възходящо.

Два пъти стигнахме до тайбрек и не го спечелихме. Не издържат ли нервите на момчетата?

Не е въпрос на нерви, а повече на възможностите, с които разполагаме. Причините могат да се търсят на различни места. В края на краищата искам да акцентирам върху многото достойнства, които показа българският отбор. Момчетата демонстрираха отговорност. След като сме загубили, нещо не е достигнало. Все пак имаше много хубави неща в нашата игра, което е повод да се гордеем.

foto:cev.eu

България се класира на европейското като балкански шампион. Означава ли това, че на тази възраст имаме наистина класни момчета?

Рано е да се правят категорични анализи кой до къде ще стигне. Със сигурност в този отбор има състезатели, които могат да се развият много в бъдеще. Момчетата са твърде млади, за да ги анализираме. Най-вече зависи от тях какво ниво ще постигнат в кариерите си.

Кои от волейболистите бихте отличили?

Капитанът Александър Къндев, Симеон Николов, Стилиян Дилибозов и Кристиян Андреев – те бяха хората в основата на резултите.

foto:cev.eu

Колко силна беше конкуренцията на европейското?

Много сериозна. Попаднахме в тежка и равностойна група. Със сигурност смея да твърдя, че не сме далече по класа от най-силните в Европа.

https://bvf.bg/news/item/6882-viktor-karagyoozov-natzionalen-selektzioner-za-yunoshi-u17-ne-sme-daleche-po-klasa-ot-nai-silnite-v-evropa.html

 

+ There are no comments

Add yours