Евро битки

Евро битки


Евро битки за българските волейболисти.

За първи път от много години ,цели четири отбора участват в европейските клубни турнири. Отборите на ЦСКА и Нефтохимик участват във втория по сила турнир след шампионската лига , турнира за купата на ЦЕВ. Левски и Монтана участват в третия по сила турнир Challenge Cup. Похвали за клубовете предприели този ход. По този начин с международни мачове може да се прецени, какво е нивото на отборите чисто спортно технически, и върху какво трябва да се работи. Участието на отборите е безценен опит както за състезателите , така и за самите клубове. Обмяната на опит в организационен план, също е важна за развитието на един клуб. С приповдигнато настроение приключиха участието си нашите отбори първите си срещи.

ТЕЛ АВИВ(ИЗРАЕЛ)
1-3
АПОЕЛ ФАР ШАБА
МОНТАНА
Score
19 - 25
25 - 19
18 - 25
20 - 25
82 - 94

Пълният дебютант на международната сцена ,Монтана се поздрави с успех при гостуването си на израелският Апоел Фар Шаба. За младите волейболисти на Даниел Пеев ,такива мачове са много ценни. Трупат самочувствие и опит. Ключът към успеха в първата среща е силен начален удар и добре организирана блокада, (17 нетни блокади и 6 директни точки). Победата като гост дава индикации , че Монтана може да продължи във следващият кръг в турнира.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ЛЕВСКИ
ОРИОН
Score
22 - 25
25 - 15
25 - 16
25 - 18
97 - 74

Левски върви възходящо през последните седмици. Чувствително подобрение на играта на отбора, в мачовете от супер лигата. Започват да наваксват пропуснатото в началото. Новото попълнение Евгени Баннов  дава  заявка за сериозно присъствие в отбора. Това се вижда от статистиката след мача, реализирал е 16 точки за победата срещу холандският Орион. Добрия резултат като точково съотношение от първия мач , накланя везните на страната на Левски и във втората среща която ще се състои на 20 декември.

снимка:cev.lu

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЦСКА
БЕЛОГОРИЕ
Score
23 - 25
20 - 25
18 - 25
61 - 75

ЦСКА изтегли късата клечка. Още в първия кръг се срещна с един от най- успешните и титуловани отбори в Европа. В Полша и Италия извличат максимума от маркетингова гледна точка , когато се налага да се играе с топ отбори. Дори да се стигне до загуба на терена, ползите извън него са огромни. За съжаление ние не сме дорасли все още да използваме такива мачове. ЦСКА се опита да даде максимума от това на което е способен в момента, но разликата в индивидуалното майсторство и отборната игра беше огромна. Белогорие диктуваше случващото се на терена и логично приключи мача в три части. Реваншът изглежда предрешен , но възможността която се отваря пред по- младите волейболисти на ЦСКА  не трябва да се изпуска. Да играят в руската мека на волейбола -спортен дворец“ Космос“ срещу олимпийски шампиони , не се случва всеки ден. В такива мачове се израства и се трупа ценен опит.

снимка:cev.lu

ЛИБЕРЕЦ(ЧЕХИЯ)
3-2
ДУКЛА ЛИБЕРЕЦ
НЕФТОХИМИК
Score
17 - 25
25 - 22
21 - 25
25 - 14
15 - 11
103 - 97

Нефтохимик постигна добър турнирен резултат. Загуба с 2-3 гейма като гост на чешкият Дукла Либерец. Пропусната  възможност да спечелят мача след като са водели с 2-1 гейма.

снимка:cev.lu

+ There are no comments

Add yours