Тежка седмица за българския волейбол.

Тежка седмица за българския волейбол.


Българския волейбол претърпя поражения на всички фронтове, в които взе участие.

Мъжкия отбор започна тазгодишното си участие в световната лига, която се провежда на турнирен принцип  с три поражения от отборите на Полша (1-3), Сърбия (0-3) и Русия(1-3).

TodorSkrimovscoresofftheblockснимка fivb.com

За първия ни отбор световната лига се явява основно състезание за тази година ,след като не успяхме да се класираме за олимпиадата в Рио. Направи се леко подмладявяне на отбора с включването на трима дебютанти, младежкия национал Алекс Грозданов, Трифон   Лапков, и Розалин Пенчев един от братята близнаци на Ники Пенчев. Новото през този сезон е смяната на  разпределителският пост, Константинов ще разчита на  Сеганов като основен конструктор на нашата игра , останалите състезатели започват втори олимпийски цикъл и имат доста мачове зад гърба си. Начина на провеждане на турнира лиши националния отбор от домакински мачове, което допълнително усложнява положението на нашия отбор след претърпените три поражения в първия турнир. Дано получената травма на  Скримов на мача с Русия  не се окаже сериозна и той да може да вземе участие  в предстоящите мачове в Сърбия.  Втория мъжки отбор който участва в европейската лига е изграден от състезатели изцяло играещи в българското първенство и с участие в евро-лигата получават възможност за изява и трупане на безценен опит. От изиграните мачове до момента се вижда ,че   изпитват затруднения с отбори като Дания и Македония които са във втория, даже в третия волейболен ешалон.   Претърпяха втора загуба от отбора на Македония, този път като гости . По регламент ще бъдем домакини на финалната фаза и тези загуби не са фатални ,може би подготовката е с такава насоченост, именно на финалите отбора да бъде в топ форма. Както и да завършат в крайното класиране, опита който трупат тези момчета ,ще им бъде от полза за тяхното развитие като волейболисти.

 

Женския национален отбор беше домакин на финална фаза на Гран При във втора група. Победителя от турнира добива право от следващата година да играе в първа група при топ отборите. Отборите които взеха участие в този турнир Полша, Пуерто Рико и Доминиканска република, показаха добър волейбол ,за съжаление видян от малцина в обновената зала Конгресна във Варна. Българския отбор след като претърпя загуба на полу-финала от Полша с 1-3,претърпя ново поражение в малкия финал този път от отбора на Пуерто Рико отново със същия резултат 1-3гейма.От видяното в тези два дни се забеляза следното ,че българския отбор изостава чувствително от към селекция,(като  физически качества също , с изключение на Пуерто Рико които се доближаваха до нашия отбор ,останалите ни превъзхождаха чувствително)в технико-тактическо  отношение има какво да се желае ако искаме да бъдем конкурентно способни на останалите отбори. От тези мачове трябва да се направят необходимите изводи към какво трябва да се набляга в учебно тренировъчния процес за в бъдеще.

Както и в живота където се редуват хубави и  лоши моменти, така и във волейбола наред със загубите които претърпяха българските волейболисти и волейболистки през изминалата седмица имаше и положителни такива. При жените две от най опитните състезателки Мария Филипова и Ева Янева които обявиха ,че прекратяват своята кариера в националния отбор  бяха почетени подобаващо от БФВ с плакети за особен принос към българския волейбол.

BeforethethirdplacegameBulgariasEvaYanevaandMariyaFilipovaareofficiallyhonouredforplayingtheirlastmatchwiththenationalteamснимка fivb.com

 След края на мача между отборите на България и Пуерто Рико се създаде ново волейболно семейство- Емилия Николова получи предложение за брак от своя приятел Денислав Димитров, много приятен и мил момент който ще остане за дълго в съзнанието на всички които станаха негови свидетели.

BulgariadidnotearnamedalbutoppositeEmiliyaNikolovareceivedsomethingmaybemorepreciousamarriageproposalandanengagementringснимка fivb.com

Горещото волейболно лято продължава с много емоции и интересни двубой.

+ There are no comments

Add yours