Хебър с трета Купа на България след зрелищен финал!

Хебър с трета Купа на България след зрелищен финал!


Българския клубен волейбол имаше нужда от такъв финал, след постната продукция в предишните кръгове от турнира, където имаше много бързи мачове без интрига.

 

Както се очакваше, Хебър и Нефтохимик стигнаха до борбата за поредния трофей в българския волейбол. Двата отбора стигнаха до този финал без никакви проблеми, преминавайки през всички свои съперници по категоричен начин.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-1
ХЕБЪР
НЕФТОХИМИК
Score
25 - 23
25 - 27
25 - 23
25 - 21
100 - 94
Statistics
Teams
4Serve (ace)5
58% pos/15%perfReception 55% pos/23perf
51%Attack 50%
9Block (kill blocks)7
24Erors32
Брадли Гънтър
17т/16ат/1бл
Best scorerНиколай Учиков
23т/23ат/

снимка:Костадин Андонов start-photo.bg

Без много колебание, съставите се хвърлиха в здрава битка за всяка точка. Първоначалния ентусиазъм на Нефтохимик им даде известно предимство в резултата, но Хебър бързо намери верния ритъм и постави под напрежение своя противник. Непредизвиканите грешки след средата на първия гейм зачестиха в полето на Нефтохимик, което и предопредели победителя в тази първа част, 25-23 за Хебър.

Във втората част, Нефтохимик намери сили в себе си и успя да стабилизира играта си, затрудни максимално своя противник от начален удар и успя да изравни резултата.

снимка:Костадин Андонов start-photo.bg vnl

Третата част предложи най-голямата интрига в мача. На гребена на емоциите, Нефтохимик притисна сериозно своя противник и натрупа сериозна преднина в резултата, която едва ли някой си е мислил, че може да се стопи в мъжкия волейбол 18-11 в полза на домакините на турнира. Хебър беше изпаднал нокдаун, Камило Плачи прибегна до ротация на състава, за да убие ритъма на игра на противника. Невероятното се случи, Хебър изравни резултата при 22-22, след което беше въпрос на време да спечели втори гейм в срещата. След такъв загубен гейм, много трудно се намират сили да се продължи във възходяща линия, Нефтохимик прояви характер, стигна до 21-21, но това не беше достатъчно .  Опитни играчи като тези на Хебър, усетиха момента и не позволиха повече колебания в играта си.

foto:vln Kostadin Andonov start-photo.bg

Хебър триумфира с Купата на България, Нефтохимик бе достоен противник. Мач който показа, че клубния волейбол в България е жив и има бъдеще, въпреки многобройните проблеми, които стоят пред клубовете.

За MVP на срещата бе избран Якопо Масари.

снимка: nvl Kostadin Andonov start-photo.bg

Любителите на играта в България станаха свидетели на истинско спортно зрелище, предложило емоции на двете крайности.

 

+ There are no comments

Add yours