Хебър се бори, но загуби от Зенит!

Хебър се бори, но загуби от Зенит!


Хебър приключи участието си в Европа!

Жребият определи, Хебър да се срещне със Зенит-Санк Петербург в 1/8 финал за купата на CEV. Пазарджик бе избран за домакин на турнира.

снимка:cev.eu

В драматичен двубой, Хебър загуби от противник със сериозен бюджет и селекция.

ПАЗАРДЖИК(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ХЕБЪР
ЗЕНИТ СП
Score
26 - 24
24 - 26
14 - 25
11 - 25
75 - 100

Малко за противника –

Изкуствено създаден отбор през 2017 година, с финансовата подкрепа на Газпром. Директно включен в руската Суперлига. Да бъде сериозен конкурент на съименника си Зенит- Казан. Събрани супер играчи на едно място не правят отбор, въпреки това, още в първият си сезон стигат до финала. В кратката си история, куба може да се похвали и с един финал за купата на Русия и едно участие във финалната четворка на същия турнир. През изминалия сезон отбора стигна до полуфинал за купата на CEV, но COVID-19  не позволи всичко да стигне до края.  Привличането на класни играчи с действащи договори, не е проблем за тях, плащане на неустойки по тези договори също. В началото на този сезон, за главен треньор бе назначен Туомас Самуелву, който също така е и национален треньор на Русия. Той също имаше действащ договор с Кузбас Кемерово, с който стана шампион на Русия преди два сезона. Зенит е поставен под сериозно напрежение в Русия, към отбора има огромни очаквания, които до момента не се оправдават, 4-то място в класирането не е опция за тях.

снимка:cev.eu

За мача-

В начало, Хебър се възползва максимално, от трудната адаптация на противника. Волейболистите на Атанас Петров, с емоция и настроение трупаха точка след точка. Сервисът вървеше, отиграването също, добър игрови ритъм и гейм преднина. Ключов втори гейм, в който Хебър отново играеше на върха на своите възможности, неправилни решение във заключителната част лишиха нашите волейболисти от сериозна преднина от два гейма.

Statistics
ХебърTeamsЗенит
5Serve (ace)17
41%/ 23%Reception (pos% / ex%)46%/26%
45%Attack (pos%)58%
5Block (kill blocks)12
27Erors22
Александър Лявтов 15т/ 11ат/4серBest scorerВиктор Полетаев 24т
16ат/8сер

С напредване на срещата, се виждаше как Зенит намалява непредизвиканите грешки, адаптира се към залата и действията им на сервис и атака станаха по-резултатни. След злополучно изгубения втори гейм, Хебър се срина психически. Липсата на концентрация се отрази при посрещането на началния удар, след това организацията на игра се наруши, оттам българските нападатели стана лесна плячка за руската блокада.

снимка:cev.eu

Интересен нюанс в тази среща бе, че и двамата диагонали на отборите бяха левичари, рядко срещано. Брадли Гънтър приключи срещата с 12 реализирани точки. За наше съжаление, Виктор Полетаев отбеляза два пъти повече точки в мача, 24. В центъра, Хебър трудно намираше противодействие на мощната атака на Иван Яковлев, който в решителни моменти проявяваше своите качества.

снимка:cev.eu

В последните два гейма, имаше малко волейбол, Хебър свали гарда и позволи на противника да играе с голяма разлика в точките.

Зенит се измъкна от тежка ситуация, благодарение на физическите си качества и търпението което показаха.

Хебър, приключи с европейските турнири за тази година. Натрупа ценен опит срещу класен противник, който ще му бъде от полза в родната Суперлига.

 

 

 

+ There are no comments

Add yours