Италия с виза за Рио


Добра стратегия ,стечение на обстоятелства, най-добра моментна форма, благоприятна програма – все фактори, които трябва да се вземат под внимание, анализирайки играта на Италия, в тазгодишното издание на световната купа в Япония.

OsmanyJuantorenaofItalyspikestheball (1)снимка fivb

Връщайки лентата назад, за италианския отбор имаше едно бурно лято, изпъстрено с много перипетии – колебливи игри, междуличностни проблеми ръководство и състезатели. Стигна се до отстраняване на няколко състезатели, треньорски оставки по никое време, но всичко това се случи, след края на световната лига и преди да се започне подготовка за световната купа, с нов треньор и нови състезатели (включително някои реабилитирани).

В общ план Италия тръгна за Япония с нов треньор, нов разпределител и нов краен нападател в лицето на Османи Хуанторена, който най-накрая получи тази възможност да играе за националния отбор на Италия. В началото имаше своите колебания в играта си, защото клубното и национално ниво са две различни неща, но с напредване на турнира влезе в оптимално състояние и има голям принос за спечелването, на така желаната, виза за Рио.

ItalysSimoneGlannellisetsagainstUSAснимка fivb

Резултатите от статистиката показват, че Зайцев си е взел поука (именно той беше един от отстранените състезатели), много събран, концентриран във всички фази на играта, които носят директни точки. Най-вече в нападение, където има много висок процент на успеваемост – 59%, на сервис също се представя успешно. Това успешно представяне на Зайцев се дължи може би на това, че на тази купа той игра на поста диагонал на разпределителя. Неговите проблеми с предишното ръководство започнаха именно с това разминаване, на какъв пост да играе, нападател с посрещане на начален удар или само нападател.

ItalysIvanZaytsevspikeagainstPolandснимка fivb

Много успешни крайни нападатели в лицето на Зайцев и Хуанторена, един млад и талантлив разпределител като Джаниели, гладен за успех, който е и единствения разпределител в класацията за най-добри блокиращи.  Добрата индивидуална техника на състезателите, плюс отборната тактическа дисциплина и доброто разпределение на мачовете, като програма са факторите за успешното представяне на Италия, която направи финален спринт за спечелване на така желаната квота за Рио.

 

+ There are no comments

Add yours