Ивайло Константинов: Моите приоритети са, прозрачност, диалогичност и финансова обезпеченост.

Ивайло Константинов: Моите приоритети са, прозрачност, диалогичност и финансова обезпеченост.


Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, насрочено за 24 март. До всеки от 28-те кандидати бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от кандидатите са получени по електронна поща. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса (стилистична или граматична).

 

Какво Ви мотивира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

Волейболът е един от най- успешните колективни спортове в България, с широка популярност и установени традиции. Управителният съвет на БФВ е оперативният орган, носещ пряката отговорност за цялостната организация и пълноценната реализация на талантите ни. Мисля, че мога да бъда полезен при вземането на трудни и непопулярни решения, да нося отговорност за същите, както и да бъда един от гарантите за почтеността им.

Ако трябва да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – защо е в полза на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

Имам повече от 20-годишен опит в управлението на клубно ниво и почти толкова като част от УС на БФВ. Винаги съм бил част от авангарда на прогреса на този спорт в България и ще продължа да го правя, независимо от каква позиция. Убеден съм, че има и много по-знаещи, можещи и достойни хора сред кандидатите за членове на УС и в никой случай, не мога да изтъкна свое преимущество пред тях.
Кои са най-силните Ви качества?

Мисля, че не е редно на този въпрос да отговоря аз. Не ми е в стила да се самоизтъквам.

Ще успеете ли да отделяте достатъчно време спрямо другите Ви важни ангажименти, за да се реализира успешно проектът за много по-активен и по-оперативен Управителен съвет, в който всеки член да бъде отдаден напълно и да допринася максимално с експертиза, контакти или възможности за развитието на българския волейбол? 

Имал съм периоди на пълна отдаденост на тази кауза, както и такива с по-пасивно присъствие. Мисля, че функциите и активността на всеки един от членовете на УС не трябва да се самоопределят, а да бъдат коректно разпределени от управителното тяло и всеки един от нас да има съответните права, цели и отговорности. В такъв порядък, мисля, че не само аз, но всеки един от кандидатите, ще даде всичко от себе си, за да изпълни поставената му задача и постигне колективната цел.

Каква е Вашата лична мисия във волейбола?

Мисля, че националният ни потенциал във волейбола е много по-голям от показания и моята лична мисия е да допринеса за реализацията му в най-голяма степен.

Кое е най-важното нещо, което и в момента правите в името на волейбола?

Финансова, управленска и институционална подкрепа.

Коя тема би била приоритетна за вас като член на Управителния съвет?

Имам няколко приоритета: прозрачност, диалогичност, финансова обезпеченост, детско- юношески волейбол, национални отбори.

Какво е първото нещо, което бихте направили като член на Управителния съвет?

Аз бях член на УС и Вицепрезидент на БФВ и до момента. На предния въпрос ви отговорих кои са моите приоритети и не мисля да ги променям, ако бъда преизбран.

Какво очаквате да постигнете в краткосрочен план – една година, и съответно – в дългосрочен?

В краткосрочен план ми се ще да видим едни мотивирани, отдадени на националната кауза и фланелка спортисти. В дългосрочен – едни финансово и материално обезпечени клубове и мачове, организирани и посещавани по подобие на водещите европейски първенства.

Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че трябва да се подобри?

Мисля, че последният УС направи няколко решителни крачки в посока прозрачност, финансова обезпеченост и цялостна организация на първенствата. Това, с което не се справихме, е мотивацията на част от състезателите в Националните отбори и многото компромиси.

Кои аспекти на българския волейбол най-спешно трябва да се променят в положителна посока?

И по-горе го казах, че мотивацията на националните ни гарнитури ще бъде краткосрочната ми цел.

Доколко модерният поглед и използването на технологиите за развитие са важни за Вас в съчетание с нужния управленски опит?

Задавате ми отговор!

https://bvf.bg/news/item/7884-intervyu-s-ivailo-konstantinov-kandidat-za-chlen-na-upravitelniya-savet-na-bfv.html

+ There are no comments

Add yours