Япония 2018


Вашия коментар за жребия?

Групата е супер тежка. В сравнение с останалите групи няма да има слаб мач. Всеки мач ще бъде на живот и смърт, но това не е оправдание, защото нашият отбор заема място доста назад в рейтинга, така че нас не ни броят за фаворит. Това ни дава предимство, всичко зависи от тук нататък как ще се подготви нашият отбор. Мачовете няма да бъдат 3 или 4, а просто ще бъде една поредица от срещи и който издържи физически ще има по-предно класиране.

снимка:cev.lu

Как Ви се струват шансовете на нашия отбор в първата фаза?

При една отлична подготовка би трябвало да бъдем отбор, който може да се бори с отборите на Канада и Куба, а също така и с отбора на Турция. Отборите на Китай и Италия са фаворити, като имаме предвид последните класирания, които са направили. Това не значи, че ние трябва да се обречени срещу тях.

Прави впечатление, че най-лесна група е тази на домакина Япония. Дали е случайно?

Ами разбира се, като страна домакин. Винаги са правили така, че домакините да продължат колкото се може по-напред, за да има интерес, пълни зали, телевизионни излъчвания. Така че аз не се учудвам, че групата на Япония е доста слаба. Но какво да се прави.

снимка:cev.lu

Правите ли вече планове за подготовката догодина?

Още не сме започнали да правим планове, защото не се знаеше какви отбори ще бъдат в нашата група. В близките дни ще започнем подготовка за определяне на календара. Сега вече спокойно можем да договаряме контролни срещи с отбори, които не са в нашата група.

Обсъждахте ли с ръководството на федерацията изминалия сезон?

Не. Не съм се срещал. Предполагам, че в най-скоро време ще направим тази среща.

Отминаха ли емоциите от европейското първенство. Забравени ли са тежките думи, които изрекоха някои волейболистки?

Отдавна не обръщам внимание на думите им, мога да кажа, че и аз като състезател съм правил такива изявления. След време съм преценявал, че постъпката ми е била грешна, така че и тези състезателки, които имат претенции и са дали някакви изявления ще дойде време, когато ще разберат, че наистина не са постъпили по най-добрия начин.

снимка:cev.lu

Тоест смятате, че ще намерите разбирателство така ли?

Какво значи разбирателство? Вратата на националния отбор е отворена за всяка една състезателка, която е повикана. Стига само да имат желание да тренират и да играят.  Това е цялата истина. Ако нямат желание, това значи, че няма разбирателство. Аз не съм човекът, който да тръгна да ухажва състезателките, защото едно ухажване и внимание по-голямо към тях, това значи, че и самата подготовка ще се наруши и резултатите ще бъдат негативни.

На какво разчитате тогава, на професионализма на всички или?

Разчитам на всички състезателки, които имат желание да играят на 100%. В националния отбор са добре дошли и най-вече на сериозно отношение в подготовката.

Антони Йорданов БНР

 

+ There are no comments

Add yours