Нефтохимик със супер купата на България

Нефтохимик със супер купата на България


Добро начало за клубния волейбол през новия сезон

.(БЪЛГАРИЯ)
2:3
ВК ДОБРУДЖА 07
ВК НЕФТОХИМИК
Score
23 - 25
25 - 20
34 - 32
15 - 25
12 - 15
109 - 117
Добруджа 07 – Нефтохимик 2-3, в отделните части (23-25/25-20/34-32/15-25/12-15)
Историческата първа Супер купа на България е във витрината на Нефтохимик, спечелена след много драматичен и интересен мач. Опитът срещу младостта! Така специалистите определиха този двубой.
Двата отбора се постараха да дадат всичко, на което са способни на този етап. Имаше обрати, продължителни разигравания, спорни отсъждания, които видео чека своевременно коригираше. Всички елементи за един стойностен волейболен продукт .
Когато в един отбор се смени разпределителят, това почти винаги води до промяна на стила на игра, дори да са останали всички нападатели. За този мач и двата отбора се явиха с нови хора на този пост, което си пролича в синхрона между отделните звена. По-опитните състезатели на Нефтохимик се справяха по-успешно с неточните подавания и бягаха от допускане на непредизвикани грешки.
Нефтохимик разполагаше с всички състезатели, които имат договори с клуба, разчитаха на опитни бойци като Пенев, Самунев, Христов с много опит в такъв тип мачове. Много категорични в атака с 55% успеваемост. Силен мач за новото попълнение Чалъков, който се отчете с 92% успеваемост в атака и 3 блокади. Победителите не ги съдят, както каза треньорът Дочев, но ако искат да са фактор в шампионата, трябва да наблегнат на отборната игра и по-малко да разчитат на индивидуалните качества на отделните състезатели. Трябва да обърнат внимание в тренировъчния процес на блокадата, защото в този мач нито един от крайните нападатели няма реализирана блокада, което е недопустимо за такива състезатели с опит. Не може да се каже същото за Добруджа 07, където водещи състезатели като Маринков, Чавдаров и Грозданов лекуват контузии и не можаха да вземат участие в този мач, отсъствието им си пролича в ключови моменти от мача. Въпреки това добруджанци могат да съжаляват за пропуснатата възможност да спечелят Супер купата. Спечелиха третия гейм  с 34-32 поведоха в резултата с 2-1 гейма, имаха психологическо преимущество, което не успяха да материализират. Позволиха на противника да спечели с лекота четвъртия гейм, а с това да вкарат мача в тайбрек. Тоталното превъзходство, което имаха на блок, цели 19 успешни блокади, срещу само 8 за  Нефтохимик, не беше достатъчно за крайния успех. Фатални се оказаха 32-те допуснати грешки за целия мач, срещу 24 за Нефтохимик. Трябва да се отбележи, че каквото постигнаха като игра и резултат в този мач, добричлии го постигнаха благодарение на колективна игра, добре подредени на блокада, което е предпоставка за добри резултати в бъдеще.
Като цяло добър волейбол за нашите стандарти , с което двата отбора дават сериозна заявка за призови позиции, на започващия след броени дни национален шампионат.

+ There are no comments

Add yours