Николай Желязков: Губим заради леките топки

Николай Желязков: Губим заради леките топки


България стартира със загуба от Сърбия в Лигата на нациите в Отава. Националният треньор Николай Желязков коментира пред официалния сайт на БФ Волейбол двубоя.

“Показахме добри неща, но за съжаление губим, защото не обработваме добре леки топки – каза Желязков. – Не се справихме с лекия сервис на сърбите. Много пъти, когато трябваше топката да се подава не от разпределителя, не организирахме добра контраатака. Върху това трябва да работим и това е разликата с другите отбори.

foto:fivb.com

В първия мач играхме прилично и в блокада, и в атака. Браво на момчетата, че се бориха до последно. Всички се включиха добре. Трябва да изчистим отделни елементи, но битката за всяка точка е основно нещо.

Когато спечелихме първия гейм срещу Сърбия, имахме 8 блокади и 68 процента успеваемост в атака. С такива показатели можем да бием и Бразилия. Играта беше много силна.

foto:fivb.com

Във втория обаче направихме 12 грешки и оттам идва разликата. Много пъти сбъркахме при не толкова тежък начален удар. Трябва да отиграваме топки с търпение. Като цяло 15 блокади са добър процент, но не се справихме с острите топки на сърбите. Знаем нашите слабости и е нужно да ги неутрализираме. Продължаваме да работим и съм сигурен, че в следващите мачове ще бъдем на по-високо ниво.”

https://bvf.bg/news/item/7461-nikolai-zhelyazkov-trenyoor-na-mazhkiya-natzionalen-otbor-gubim-zaradi-leki-topki.html?fbclid=IwAR2_fOEw3a8p2SLaz4Hj-3JldOLw8kAiMrp7sS2mrRM25LbPhEehfpdYSLc

+ There are no comments

Add yours