Нивото е високо!


Георги Манчев – капитан на Добруджа07 пред VolleyComment за Суперлига 20/21

Нов формат за провеждане на първенството, за едни атрактивен и интересен, за други не. Какво е твоето мнение?

Със сигурност е нещо ново за всички, тъй като не сме се сблъсквали с такова нещо досега. Няма го никъде по света, аз лично съм малко скептичен за този регламент, но се съобразяваме с нашата федерация и лека-полека се нагаждаме по правилника.

снимка: национална волейболна лига

Как определяш нивото на първенството тази година и нивото на отборите?

Нивото е доста високо за нашето първенство, смятам, че има доста изравнени отбори, така наречената първа осмица. Не виждам някой отбор, който да се счита за по слаб. Може би Хебър и Нефтохимик, са с една крачка напред, като селекция, като финанси. Като цяло ще бъде доста оспорвано и интересно.

Какви са очакванията за вашия отбор и какви са вашите козове пред другите отбори?

Очаквам да свършим много работа, която да ни доведе до нормално състояние, технически и физически. Козове, мога да кажа, че сме страхотен колектив и работим здраво свеки ден.

снимка:национална волейболна лига

Въпреки, че се е наложило като клише, че публиката е седмият играч на отбора, какво е твоето мнение по този въпрос?

Клише или не, то си е така. Аз наскоро казах, че публиката в Добрич е най-добрата, най-многобройната и независима и честно казано ние без нея не можем. Много трудно беше, докато не позволиха на хората да влизат в залите, трудно ни беше и на нас чисто мотивационно, но надявам се лека-полека всичко да отшуми с този COVID  и да се пълнят залите спокойно.

 

+ There are no comments

Add yours