Ново начало Супер лига 2018

Ново начало Супер лига 2018


Ново начало   Супер лига 2018

Новият сезон чука на вратата. Много промени се направиха в отборите през лятната пауза. Едно от малкото неща с  което се доближаваме до големите първенства е осъществяването на сравнително много вътрешни трансфери. Преди време това беше рядкост, посоката беше само в чужбина, един състезател който се изчерпа на едно място или стигне своя таван поглеждаше за чуждестранни отбори. Сега се наблюдава тенденция и за голям брой вътрешни трансфери и то на млади състезатели не само на такива които са към края на кариерата си. Този процес от своя страна поддържа интереса на публика и спонсори. Тук си проличават качествата на отделния клуб ,треньор или мениджър , за кратко време да се създаде една хомогенна група от хора които не са работили заедно и  която да  започне да дава резултат и да печели.

Очаквания-

Повишаване на общото ниво и качество на мачовете. Много отбори предприеха треньорски рокади , цели седем отбора ще започнат новия шампионат с нови наставници. Изиграха се множество турнири така ,че отборите трябва да са в оптимално състояние преди началото.

Нефтохимик– След близо 10 години прекарани в Дупница Найден Найденов сякаш се изчерпа и беше наложително да смени обстановката и мястото. Имайки предвид каква селекция направиха бургазлии ,те ще бъдат основен претендент за шампионската титла. Единствената въпросителна е какъв ще бъде микроклимата в отбора за дълъг период от време със силните характери които са се събрали на едно място. Много важен аспект ,защото най трудното нещо е от събрани на едно място много звезди да се направи печеливш отбор. Найденов има вече достатъчно опит , работил е с голяма част от състезателите и вероятността да се справи е голяма ,но… има много вода да изтече.

Левски – Владо Николов върви по стъпките на Сашо Попов президент, мениджър, селекционер, треньор. Силен ход на клуба беше привличането на младежки национали в отбора ,където при добри условия и целенасочена работа може да се развие техния талант, който ще помогне както на клуба така и националния отбор.

Добруджа07– Много промени претърпяха добричлии това лято. Оттегляне на спонсори ( дългогодишния спонсор Изида прекрати отношенията си с клуба),трансфери на състезатели и треньори. Хубавото е ,че клуба има добра организация и такива сътресения ще окажат влияние но няма да са фатални.

Пирин- Ръководството предприе сериозно освежаване на отбора , взеха нов треньор в лицето на Северин Димитров, върнаха  собствени състезатели които играеха за други клубове. Разлог е негостоприемно място за игра така, че ще се целят в изпитаната тактика задължителни победи като домакини ,пък навън всяка точка добре дошла.

Марек- Иван Тасев застава начело на отбора, за първа година като старши треньор. Имаше състезатели които при предишния треньор нямаха импулс за развитие , сега ситуацията може да се промени.

Миньор-  Нов сезон ,нов късмет , ново лого ,нов треньор. По изказвания на ръководството на клуба ,отборът е обезпечен,  търсят ново начало дано го намерят.

Черно Море– Ситуацията напомня тази в Дупница, дълги години Юлиан Тупанков работи с едни и същи състезатели, на практика той е научил голяма част от тези момчета да играят волейбол. Освежаването на отбора с привличането на Виктор Карагьозов е гарантирано, опитен треньор който ще извлече максималното от тези състезатели по друг начин.

ЦСКА- Привлякоха опитни състезатели в лицето на Красимир Гайдарски, Станислав Петков, Венцислав Георгиев които допълнително ще вдигнат нивото на отбора.За поредна година червената фланелка ще облекат  славни ветерани  като Ивайло Стефанов и Христо Цветанов.  Присъствието на такива играчи в един отбор е уникален шанс за младите състезатели да се учат на професионализъм и майсторство. Ще бъдат един от факторите в шампионата.

Монтана- Пред Даниел Пеев стои предизвикателството да изгради практически нов отбор с нов разпределител и нов диагонал. В добра обстановка и атмосфера и обезпечеността която има отбора това е напълно възможно. Придобитото самочувствие през последните години ще окаже своето влияние.

Арда- Там всичко е ясно изградена структура от години. Силни домакини , като гости каквото се получи, всяка точка добре дошла.

Тетевен- Финансови и кадрови проблеми пред отбора преди започване на новия сезон. Много ще зависи как ще тръгнат първите няколко мача за отбора.

Хебър– Новакът  в супер лигата , сериозна селекция и организация от страна на клуба. Амбиции за оставане в супер лигата и попадане в зоната на плейофите.

 

 

 

+ There are no comments

Add yours