Новото време, какво да очакваме?

Новото време, какво да очакваме?


Петък 13-и, случайно или не, за добро или за лошо, когато светът се бори със смъртоносния COVID-19, и се отлагат първенства, българският волейбол  има ново легитимно ръководство!

Една ера приключи! Данчо Лазаров официално сдаде властта след близо 20 годишно управление.

След провеждането на отчетно изборното събрание, както се очакваше, Любо Ганев бе избран за президент на родния волейбол.

Една основна съществена промяна, мандатността на президента – не повече от  два поредни мандата.

Основен въпрос, който новото ръководство трябва да реши в най-скоро време е, дали може да се кандидатира за президент на федерацията човек, който не е член на управителния съвет? Направи ли се и тази промяна в устава, значи наистина е дошло новото време във волейбола.

Избора на управителен съвет, органа, който ще взема всички решение за благото на волейбола, е факт.

Ясно беше, че хората които гласуваха за промяната от старият управителен съвет, ще запазят своите места и в новият такъв.

С изключение на две-три нови имена, всички останали хора в новият управителен съвет са познати на волейболната общественост и са били част от управата  в различни периоди.

Единствени Димитър Златанов и  Александър Попов от волейболните хора, може да се каже, че са били винаги опозиция на Данчо Лазаров, през всичките години на неговото управление.

Прави впечатление появата на Петър Кънев, който беше един от вицепрезидентите  на федерацията, но беше отстранен от Данчо Лазаров след европейското първенство през 2015, на което бяхме домакини.

Времената се променят, обстоятелствата също!

Няма вечни приятели, има вечни интересни!

Еуфорията бързо ще отмине, но има много работата за вършене.

 

+ Оставете коментар