Обзор на кръга супер лига Сами М


Седми кръг от супер лигата по волейбол Сами М

Арда-Нефтохимик 3-2

Нова порция емоции, още в първия мач от 7-ми кръг на супер лигата. Драматични моменти в Кърджали между домакините от Арда и лидера в класирането Нефтохимик. Приливите и отливите в играта на Арда продължават, редуват силни домакински игри борейки се до последния съдийски сигнал, въпреки негативното развитие на мачовете (прим. Арда- Монтана 0-2/3-2). Губейки с 0-2 да стигнат до обрат и в крайна сметка да спечелят, и слаби мачове като тези с ЦСКА и Тетевен. Явно тактиката да играят на 100% в домакинските мачове, а като гости както потръгне, за сега се оказва печеливша заемайки второ място във временното  класирането. За Нефтохимик остава разочарованието, че след като са повели с 2-0 и са били близо до спечелване на мача и три точки, накрая губят драматично тази среща. Въпреки загубата продължават да са едноличен лидер в класирането с 5 точки пред втория, отборът на Арда.

 

Добруджа –ЦСКА 3-1

Победният ход на Добруджа продължава, след тежкото гостуване на Монтана в миналия кръг добричлий приеха в собствената си зала успешно играещия до момента отбор на ЦСКА. Добро начало за гостите и гейм преднина, но отборът на Добруджа прие предизвикателството и в хода на мача демонстрира на какво е способен. Продължава доброто и успешно представяне на Добруджа в два ключови елементи от играта – начален удар и блокада. Пълно превъзходство спечелени 22 точки, почти гейм, само от тези два елемента за четири гейма, като прибавим и успешната атака 56% за Добруджа срещу 45% за ЦСКА. И за финал тоталното превъзходство на атака след защита, 65% за Добруджа срещу 31% за ЦСКА.  Това дава отговор на въпроса защо домакините спечелиха този мач и прибавиха три точки в своя актив. За ЦСКА колебливото посрещане на начален удар, разпиляна блокада и логична загуба с голяма разлика в точките.

 

Миньор- Монтана 1-3

Добро начало за домакините срещу отбора на Монтана. Спечелен първи гейм дължащ се по-скоро на моментно отпускане в редиците на гостите. След този гейм нещата си идват по местата и нови три точки за Монтана. Въпреки колебливото представяне до момента на монтанчани разликата в класите между двата отбора е голяма.

 

Левски-Пирин 0-3

Най-силното представяне до момента за Левски, въпреки че отново губят с 3-0. Резултата от отделните геймове потвърждава това. По-големият опит от страна на Пирин му е помогнал да спечели оспорваните геймове. Висок процент на атака 52% и успешната блокада, са допринесли за спечелване на това гостуване. Въпреки категоричната победа, срещу най-слабия отбор в супер лигата, се забелязват повече допуснати грешки на посрещане на начален удар от страна на Пирин в този мач. Левски продължава да допуска голям брой непредизвикани грешки, което във важни моменти в края на геймовете се оказва фатално.

 

Марек –Тетевен 3-1

След седем поредни загуби най-накрая и в Дупница усетиха вкуса на победата. Марек прие новака в лигата Тетевен. Ударно начало за дупничани и повеждане в резултата с 2-0. Промяната на разпределителския пост в отбора на Марек, явно е дала своето отражение, като титуляр е започнал младежкия национал Манчев. Последвалото отпускане е дало възможност на отбора на Тетевен да загатне за възможностите, които имат като отбор, но в този мач са стигнали само до спечелване на един гейм. Въпреки поредния силен мач за Мирчев реализирал 20 точки. Превъзходство във всички елементи от играта в полза на Марек, но продължават да допускат повече грешки при изпълнение на начален удар от гостуващия отбор, почти във всеки мач. И докато срещу такъв отбор като Тетевен това не се оказа фатално, то срещу по-сериозни отбори пречи за реализиране на потенциала, който имат.

+ There are no comments

Add yours