Обзор на кръга супер лига Сами М


След едноседмична пауза отново се подновява Супер лигата по волейбол с 12-ти кръг, който предложи интересни двубои на любителите на волейбола в България. Междувременно се изигра отложеният мач от 10-ти кръг между отборите на Монтана и Нефтохимик, където монтанци се поздравиха с победа за три точки, спечелвайки с 3-1.

ЦСКА – Пирин 1-3

За едни поредна победа, за други поредна загуба. Четвърти мач отборът на ЦСКА не може да усети вкуса на победата. Здравословните проблеми, които изпитват армейците определено се отразяват на тяхната игра и на резултатите, които записват. Без класически диагонал и с отсъствието на капитана Стефанов, ЦСКА изпитва трудности при затварянето на геймовете. Това си пролича най-много в третия гейм от мача, който се оказа ключов за крайния изход, когато отборът имаше преднина от две точки 24-22 и не успя да спечели гейма, за да си осигури поне точка от този мач. Превъзходството, което имаше ЦСКА на атака след позитивно посрещане 68% срещу 60% за Пирин, директните точки от начален удар 11 срещу 5 за Пирин не можаха да компенсират допуснатите грешки за целия мач, 31 за ЦСКА срещу 20 за Пирин. Кадровите проблеми, липса на опит,г решно взети решения във важни моменти, това са фактори, които не дават възможност на ЦСКА вече в четвърти мач да запише победа, което от своя страна рефлектира върху класирането на отбора на 9-то място във временното класиране. От другата страна на мрежата наблюдаваме един отбор, който без да прави феноменални неща трупа победа след победа. Добрата атмосфера, колективната игра, тактическата подготвеност и желанието за победа, са фактори, които за момента водят отбора на Пирин напред и победи не само като домакини.

Миньор – Левски 1-3

Мач между опашкарите в лигата. Докато на полусезона Левски практически привлече състезатели за още един отбор, то Миньор го напуснаха състезатели. Явно новопривлечените състезатели на Левски започват да правят разликата в нивото на отбора. Втори мач, втора победа! Амбицирани са да атакуват първите места в лигата. Дали ще се им стигнат силите и възможностите предстои да разберем. Силите на домакините и ентусиазмът им са стигнали за спечелване само на един гейм. За Миньор остава тежката участ на борещ се за оцеляване в лигата отбор.

Тетевен – Нефтохимик 0-3

За много отбори в нашето първенство непостоянството в играта е отличителен белег, в това число влиза и отборът на Нефтохимик, който продължава да редува силни и слаби мачове. След слабото представяне срещу Монтана в отложен мач, който загубиха с 1-3, за нафтата предстоеше поредно гостуване, този път на новака в лигата Тетевен. Големият плюс на опитните състезатели е, че не си позволяват да изиграят два слаби мача един след друг. След загубата в предишния мач, в този момчетата на Петър Дочев, са подходили максимално концентрирани и са затворили мача 3-0 и с разлика в точките. Домакините от Тетевен в началото на мача са се опитали да бъдат достоен противник, но силите са им стигнали само за отбелязване на 21 точки в първия гейм. Във втория и третия гейм представянето им е било значително по-слабо. Въпреки загубата продължават да се намират в зоната на плейофите заемайки осма позиция  във временното класиране.

Добруджа – Арда 3-0

Класическа победа за Добруджа постигната със смазващо превъзходство на атака след позитивно посрещане 86%, срещу 42% за Арда. Прибавяйки 13 успешни блокади и 8 директни точки от начален удар, този мач е нямал друг вариант как да завърши, освен с победа за Добруджа, които са зарадвали собствените си привърженици след неочакваната загуба от Левски в предишния кръг. За отбора на Арда и в този мач се потвърди максимата, че когато капитанът Нешев не играе добре (9% на атака), отборът губи мача, в който играят като гости. Слабо посрещане на начален удар и никаква блокада, 4 блока за целия отбор за три гейма, са другите фактори, които са допринесли за катастрофалната загуба на Арда в Добрич. Въпреки загубата Арда запазва мястото си в златната среда с 6-та позиция във временното класиране.

Монтана – Марек 3-1

Може да се каже  дербито на кръга, шампионите от Дупница срещу един от претендентите за титлата през този сезон Монтана. След приключването на шампионската лига, където Марек не успя да спечели дори точка, нищо друго не остава на дупничани освен да се концентрират изцяло върху вътрешното първенство и да защитават титлата си. Оспорвам мач предложил на зрителите в залата много емоции. Индивидуални грешки в решителни моменти са лишили шампионите от спечелване на точки от този мач. От своя страна Монтана благодарение на дългата скамейка, с която разполага е успяла да се измъкне от тежката ситуация, в която е попаднала в началото на мача. Губейки първия гейм, а и във втория с 23-20, за Марек именно смените, които е предприел треньорът Шопов са обърнали изхода на срещата. Стойков в ролята на диагонал е дал своя принос за положителния резултат, смяната на разпределителския пост също е дала своето отражение за облика на отбора.

Предстоят много интересни и оспорвани мачове, които ще държат под напрежение всички любители на волейбола.

+ There are no comments

Add yours