Olimpic games Tokyo 2020 Аржентина спечели бронзовите медали, побеждавайки Бразилия с 3-2!

Olimpic games Tokyo 2020 Аржентина спечели бронзовите медали, побеждавайки Бразилия с 3-2!


В много драматичен и емоционален двубой, волейболистите на Марсело Мендес записаха имената си в историята на аржентинския волейбол, спечелвайки бронзовите медали.

TOKYO(JAPAN)
3-2
ARGENTINA
BRASIL
Score
25 - 23
20 - 25
20 - 25
25 - 17
15 - 13
105 - 103

Загубиха двубоя в груповата фаза след като водеха с 2- 0 гейма, но сега взеха сладък реванш.

Аржентина изигра доста петгеймови срещи, във всяка от тях се бореше до последно.

Лучиано Де Чеко спечели прекия двубой с Бруно Резенде. Двама от най-добрите разпределители в момента, показаха завидни умения, но Де Чеко сякаш повече искаше тази победа.

foto:fivb.com

Аржентина печели бронзовите медали на олимпийски игри, за първи път в новия век. Последния значим резултат на олимпийски игри е през далечната 1988 година в Лос Анджелис, където печелят бронзовите медали.

Интересна подробност е, че тогава в отбора на Аржентина е Уго Конте, който е баща на Факундо Конте, най-резултатния състезател в този мач приключил срещата с 21 точки.

Баща и син с медали от олимпийски игри.

foto:fivb.com

 

За Бразилия каквото и да се каже ще бъде малко. Топ отбор, който в последните 20 години стига неизменно до финали на големи първенства. Този път не се получи, претърпяха две загуби от Русия, които се отразиха на самочувствието им. Имаха своите възможности да играят на пореден финал, но ги пропиляха.

foto:fivb.com

В мача за бронзовите медали се виждаше умора и изхабяване в състезателите. Само с опит такива мачове не се печелят, трябва и емоция, а при тях липсваше.

foto:fivb.com

Аржентина заслужено стигна до почетното трето място, преминавайки през топ отбори, като САЩ, Италия, Бразилия.

+ There are no comments

Add yours