Отборът подцени Португалия


Ники здравей, предполагам  си гледал и трите мача на нашия отбор в Аржентина, какво ти направи впечатление?

Какво да ми е направило впечатление…..

Освен загубите разбира се ….

Ами да, като се има предвид нивото на отборите мисля , че най- малко очаквахме така да тръгне турнира.

Всъщност, той започна добре с победа, но….

Той започна с победа и то хубава победа над директен противник, като имаме предвид какъв е регламента на VNL.Това трябваше да продължи и във следващите два дни , но за голямо съжаление не се получи. Още повече, ако оставим аржентинците настрана  като домакини, където атмосфера, настроение и мотивация , по някакъв начин е било в наш ущърб, то в последния мач който наблюдавахме е много неприятно което се получи. Да паднем от дебютанта в лигата , отбор без някакви претенции какъвто е Португалия и ние да излезем по този начин на игрището за такъв важен мач за нас.

снимка:fivb.com

 

Защо се получи така, какво е твоето мнение, аз имам също , предполагам и всеки фен има такова?

Основно според мен е подценяване на противника, защото не са очаквали такъв отпор от страна на Португалия. Искам да ви кажа, че те играха много грамотен и динамичен волейбол , което ни затрудни. Това е основното, вече в процеса на мача се видя, че на моменти, когато ние вдигахме концентрацията, когато правим нещата както трябва, разликата е чувствителна. Много години станаха, не само при нас във волейбола , но и в световния спорт , имаме много случаи, когато липсата на концентрация води до нереални крайни резултати.

По- голямата цел на нашия отбор е да запази мястото си в VNL, аз мисля , че ще го направят , твоето мнение?

Според мен ще го направят, отборът тепърва набира скорост, лошото е , че тези отбори бяха директен противник за оставане. Сега ще трябва да побеждаваме някой от топ отборите  за да се изравни баланса от победи и загуби. Струва ми се ,че отборът ще трябва да върви във възходяща линия, и да покаже друго ниво.

снимка:fivb.com

Да разбира се , да не забравяме , че скоро ще се присъединят Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Николай Николов, според мен ще се вдигне нивото много..

При всички случай ще се вдигне класата, но тук не трябва да забравяме , че другите отбори с почти вторите си отбори постигат резултати. С изключение на Бразилия, която общо взето е с основния си състав , с включването на Йоанди Леал и нов разпределител Фернандо Крелинг, виждаме топ отборите с какви състави играят. Така, че мисля , че и ние с този състав с който играем показваме ниво оптимално за момента.

снимка:fivb.com

Силвано Пранди неколкократно сподели, че най- важното състезание тази година е олимпийската квалификация във Варна, спомена и Бразилия, твоите очаквания за там, защото съперник там ще бъде Бразилия?

Ще бъде много тежко , още повече всички са се вторачили в този мач с Бразилия, това е турнирна битка, където има още два отбора и да не стане така, после да ближем рани. Само това ще кажа и мисля да приключа.

Антони Йорданов БНР

+ There are no comments

Add yours