Плейоф -четвъртфинали

Плейоф -четвъртфинали


СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ЦСКА
ЕНЕКОД ТЕТЕВЕН
Score
25 - 19
25 - 20
25 - 22
75 - 61

Първия срещу осмия , най предвидимата двойка в плейофите. Разликата в класите, пък и в мотивацията е на страната на ЦСКА. Категорична победа и първа крачка към полуфиналите за армейските волейболисти. По всяка вероятност серията ще приключи в два мача въпреки заканите на тетевенци.

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
3-0
ДОБРУДЖА07
ЛЕВСКИ
Score
25 - 23
25 - 20
28 - 26
78 - 69

Въпреки чистия резултат, 3-0 за домакините , до последно не се знаеше какво ще се случи на игрището. Двата отбора показаха волейбол с много големи амплитуди в действията си .Акценти за отбелязване-

В такава напреднала фаза на шампионата трудно отбор може да спечели мач без участието на основния си нападател, точно такъв беше случая в този мач. Неубедителното представяне на Байрев продължава и това се отразява на общия резултат. Една от причините за загубата на Левски е именно незадоволителния принос на Байрев завършил мача с 7 точки от атака и една точка от начален удар. От другата страна на мрежата Жулиен Георгиев допринесе за победата 19 точки. Друго предимство за домакините в този мач – атака след защита 52% срещу 39% за Левски. Добре организираната атака на капитана Христо Енков затрудни максимално сините волейболисти. Още едно изразено предимство за Добруджа07 е играта на блокада. Домакините приключиха срещата с 12 точкови блокади срещу само 5 за целия отбор на Левски.

За отбелязване е, също така  съдийските неточности които до известна степен повлияха на резултата в мача. Срещите са с особен заряд и значение за всеки отбор на този етап от борбата  и е редно да се ползва системата за видео повторение , за да отпаднат съмненията за съдийска помощ за даден отбор. Предстои мач в София с неизвестен край, Левски ще търси реванш , серията е отворена.

+ There are no comments

Add yours