Плейофи 1/4 финал втори кръг

Плейофи 1/4 финал втори кръг


Фаворитите продължават!

Чисто без изненади и във вторите мачове от 1/4  серия. Голямата четворка от редовния сезон , продължава по пътя към титлата.

РУСЕ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ДУНАВ
ХЕБЪР
Score
21 - 25
10 - 25
16 - 25
47 - 75

Хебър се разходи до Русе и  с лекота се класира за полуфинал. Най- предвидимия двубой от плейофите първия срещу осмия. Както се очакваше , Хебър бързо приключи серията, и прати Дунав във ваканция.

Очакваше се, Дунав да се противопостави по сериозно на Хебър в последния домакински мач за този сезон, но това не се получи. Решили своята задача,  попадайки в плейофите още с първият си сезон в суперлигата, волейболистите на Петър Шопов не са проявили необходимата агресия и желание за доказване срещу носителят на купата на България. Задачата за русенци е изпълнена , но манталитет се изгражда в такива тежки битки срещу сериозни отбори.  Ще бъде интересно по какъв път ще поеме Дунав, ще надгражда, или ще остане на това ниво с оставане в групата и участие в плейофите. Хебър вече мисли за полуфинала с Добруджа07.

РАЗЛОГ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ПИРИН
ЦСКА
Score
26 - 28
23 - 25
19 - 25
68 - 78

У дома и стените не помагат! През този сезон,  Пирин не успя нито веднъж да победи ЦСКА . Тази загуба слага край на колебливия сезон на волейболистите от Разлог. ЦСКА майсторски преодоля трудното гостуване в Разлог. Силна атака в края на мрежата и успешна блокада козовете на армейците в този мач. За втори пореден път младият Шекерджиев най –резултатен за своя отбор с 15 точки. С две категорични победи ЦСКА продължава напред, съхранявайки сили с мисълта  към ½ финал с шампионите от Нефтохимик.

СОФИЯ(БЪЛГАРИЯ)
0-3
ЛЕВСКИ
НЕФТОХИМИК
Score
16 - 25
17 - 25
25 - 27
58 - 77

Мач преминал под мотото „Да се над забиваме“, отделяйки малко внимание на блокадата. Това показват и цифрите, Левски с 4 успешни блокади за три гейма, Нефтохимик с 6. Предимство във всички компоненти от играта за шампионите, като най отчетливо е при началния удар за Нефтохимик 9 грешки и 9 директни точки, за Левски 13 грешки и само 2 точки.. Индивидуалното майсторство и опитът, който имат волейболистите на Николай Желязков им помага да различават важните моменти в такъв тип мачове. Поредния рецитaл на Николай Учиков с впечатляващи проценти в атака 73% успеваемост, допринася за отбора 22 точки. Опитите на Левски за почетен гейм не се увенчаха с успех, по този начин с две категорични загуби сините волейболисти приключват сезона. Нефтохимик насочва вниманието си към битката на титаните , поредния полуфинал с ЦСКА.

МОНТАНА(БЪЛГАРИЯ)
0-3
МОНТАНА
ДОБРУДЖА07
Score
25 - 27
18 - 25
20 - 25
63 - 77

Да разчетеш важните моменти да покажеш най- доброто на което си способен в точното време. Това демонстрира Добруджа07 в първия плейоф. След две загуби в редовния сезон от Монтана,  волейболисти на Пламен Христов взеха сладък реванш. Две победи във фазата на директните елиминации, какво по хубаво от това.

Още един класически  резултат , където основно внимание е насочено към атаката. Добре организирана и балансирана атаката на волейболистите от Добрич е достигнала сериозните цифри от 67% за целия отбор. Основен компонент от играта наклонил везните в полза на гостите.  С добро настроение и оптимална форма, Добруджа07 влиза в полуфинала срещу Хебър, където резултата е отворен и непредвидим , отчитайки показаното от двата състава в директните двубои, разменяйки си по една победа с 3-2  в редовния сезон.

Най- интересното предстои!

+ There are no comments

Add yours