Преди дербито

Преди дербито


Левски срещу ЦСКА- вечното дерби .

Такъв тип мачове приковават вниманието на всички свързани със спорта, журналисти , фенове, специалисти. Всички взимат отношение относно предстоящия мач. Volleycomment ще се опита да даде друг прочит на дербито с информация която може да представлява интерес за сериозните любители на волейбола и привърженици на двата отбора.

ЦСКА

1.място в класирането 18мача , 16 победи, 2 загуби, 45 точки.

Левски

6.място в класирането  17 мача, 11 победи, 6 загуби, 33 точки.

Временното класиране до момента изразено в цифри показва ,че този мач е без значение относно класирането. Остава чисто емоционалния заряд който носи този мач между двата отбора.

Разглеждайки в детайли състоянието и играта на отборите , трябва да се отбележи ,че се стремят да играят  тактически правилно използвайки максимално информацията която им дава “data volley”.

Опитът е на страната на ЦСКА, в отбора на армейците има състезатели врели и кипели в такъв тип мачове. Интересна подробност е, че и тримата ветерани Ивайло Стефанов, Христо Цветанов и Смилен Мляков  в различни периоди от своята кариера са обличали синята фланелка.

Ентусиазмът, младостта и желанието за доказване е на страната на Левски.

През годините мотивацията и моментното състояние в конкретния двубой са били решаващи за крайния успех в мачовете между двата отбора , а не къде се намират в класирането.

Основните конструктори на играта на двата отбора – разпределителите, като стил на игра не се различават много , и двамата, Николай Манчев и Владислав Станков се стремят да играят бързо и разнообразно като често включват атака през центъра.

Приноса на двамата в общата сметка на своите отбори е следната:

Николай Манчев – допринесъл за своя отбор с 32 точкови блокади, 15 директни точки от начален удар и 23 точки от нападение.

Владислав Станков- допринесъл за своя отбор с 17 блокади, 16 точки от начален удар и 7 атаки.

Цифрите показват  предимство на страната на Манчев в приноса му към отбора като реализирани точки, но опитът е на страната на Станков. От техните действия до голяма степен  ще зависи и крайния резултат .

В другите компоненти от играта изражението между двата отбора е следното:

Начален удар – Левски за 17 мача имат реализирани 125 директни точки при допуснати 262 грешки.

ЦСКА имат реализирани за 18 мача 114 точки, като грешките при тях са 261 Изравнени стойности на сгрешените начални удари и лек превес за Левски  при директните точки.

Блокада–  Тук предимството е на страната на ЦСКА които имат реализирани 214 блокади  за 18 мача, за Левски 194 блока при изиграни 17 срещи.

Атака– Леко предимство за ЦСКА 53% успешна отборна атака срещу 48% за Левски.

Посрещане на начален удар– В този компонент от играта предимството е на страната на Левски с 49% успеваемост ,срещу 39% за ЦСКА.

Пред Левски има една голяма въпросителна ? Ще вземе ли участие в мача Симеон Александров ,основна фигура която поема голяма част от нападението на отбора  втори по резултатност за своя тим реализирал 204 точки от атака , 33 точки от сервис и 18 блокади. Основния нападател в отбора на Левски Спас Байрев има реализирани 247 точки, 33 аса, 17 блокади.

За ЦСКА изненадващо за мнозина централни нападател Христо Цветанов е най добрия реализатор за своя отбор с 135 точки от атака, 43 блокади и 6 аса. Следващият по резултатност е Смилен Мляков  с 126 точки от атака, 15 блока и 10 аса.

Предстои интересен двубой при добри условия с надеждата двата отбора да дадат най доброто на което са способни за да стане наистина волейболен празник пред пълни трибуни.

 

+ There are no comments

Add yours