Сеганов ще се справи на световното


Контузията на Братоев едва ли ще е проблем за тима, смята легендата
Огнян ГЕОРГИЕВ
Легендата на националния отбор по волейбол Николай Иванов не е притеснен от контузията на Георги Братоев, която лишава тима от опитния разпределител за световното първенство през септември. Плеймейкърът окончателно отпадна от плановете на Пламен Константинов заради проблем с глезена. Той ще се възстановява още три месеца.
снимка:fivb.com
“Новината е неприятна. Винаги е тежко за състезателя, защото няма да участва на шампионата – добави пред “България Днес” Ники Иванов, който в момента работи и като телевизионен анализатор. – Неговият опит ще липсва. От друга страна, Георги Сеганов се справи много добре в Лигата на нациите. Използва отворилата се възможност. Тимът стои добре с него. На Братоев щеше да му е трудно да се наложи като титуляр при присъствието на Сеганов.”
снимка:fivb.com
Николай Иванов е разтревожен от бавното възстановяване на волейболистите. Още няколко играчи имаха проблеми през последните месеца и все още не са на 100%. Сред тях са центровете Теодор Тодоров и Ники Николов, посрещачът Тодор Скримов и диагоналът Боян Йорданов.
“Имаха 20 дни да възстановят, но явно са се получили някакви пропуски при лечението. Годините в тези мигове понатежават – добави Ники Иванов. – При Боян е най-тежко, защото неговият пост диагонал трябва да отиграе всяка втора лоша топка. Лигата на нациите беше доста тежък турнир. Младите, които са в добра кондиция, се справят. Видя се, че Сеганов, Розалин Пенчев и Светослав Гоцев показаха добро ниво.”
снимка: fivb.com
Иванов, който дълги години беше титулярен разпределител на представителния тим, адмирира решението на Пламен Константинов да качи отбора на високопланинската база Белмекен.
“Тази практика беше позабравена, но Пламен я възстанови – отчете Ники Иванов. – Видя се резултатът от нея на европейското първенство. На Белмекен трябва да се работи. Не става само с дишане на чист въздух. Ще се върви по ръба на бръснача. Пламен трябва да избира – или подготовката да бъде не толкова натоварваща и функционалността да е горе-долу, или да се форсира и който издържи. Доста деликатно е.”

+ There are no comments

Add yours