Полуфинали – Епизод 3

Полуфинали – Епизод 3


Бързи четвъртфинали, бързи полуфинали!

 

Очакванията се потвърдиха. След силния старт в полуфиналната серия Хебър и Нефтохимик се класираха за финал. В три мача и двата отбора приключиха серията.

БУРГАС(БЪЛГАРИЯ)
3-0
НЕФТОХИМИК
ЦСКА
Score
25 - 22
25 - 22
25 - 19
75 - 63

Нфтохимик заслужено се класира на финал , след нова победа с 3-0. След двете загуби в София ,ЦСКА трябваше да направи чудо за да  се надява на успех в серията. Чудото не се случи, Нефтохимик приключи серията и се класира за финал. Отсъствието на основният разпределител Георги Братоев не се отрази на Нефтохимик.  Имаше въпроси преди срещата , ще се справи ли вторият разпределител Любомир Агонцев в тази ситуация след наказанието на Георги Братоев, е справи се и още как. Чувстваше се комфортно на игрището , успяваше да компенсира разсеяното посрещане с точни подавания в края на мрежата, включваше всички свои нападатели в атака. ЦСКА не можа да се възползва от създалата се ситуация, пое максимален риск на начален удар , но той не се отплати, много допуснати грешки и лош ритъм на игра. В желанието си да променят изхода на серията , армейците допускаха много брак в действията си, на моменти цареше хаос в техните редици. Слаба организация на игра, немощно нападение , нищо не се получаваше в тяхната игра и съвсем закономерно приключиха участието си в първенството. Въпреки отпадането на полуфинал, и лошото впечатление което оставиха с представянето си накрая, ЦСКА изпраща добър сезон , имайки предвид с трудностите с които се бори и  с бюджета с който разполагаше. И в двата турнира в които участваше, купа и шампионат , във фазите на директна елиминация бе отстранен не от някой друг, а  именно от шампионите от Бургас. Нефтохимик тръгва на поход към защита на титлата , срещу най добре представилия се отбор до момента в първенството Хебър.

снимка:volleycomment.bg

ДОБРИЧ(БЪЛГАРИЯ)
1-3
ДОБРУДЖА07
ХЕБЪР
Score
21 - 25
33 - 31
22 - 25
23 - 25
99 - 106

Добруджа 07 не успя да продължи серията. Усилията положени от волейболистите на Пламен Христов не бяха достатъчни за участие на финал. Добруджа 07 приключва сезона на четвърто място , вземайки максимума със селекцията с която разполагаше. Хебър издържа на напрежението и съвсем заслужено се класира на финал за първи път в своята история. Там предстои нов сблъсък с шампионите от Нефтохимик , повторение на финала за купата на България.

снимка: вк. добруджа

Най- интересното предстои !

+ There are no comments

Add yours