Суперлига на Италия 1/2 финал втори мачове

Суперлига на Италия 1/2 финал втори мачове


Не се получиха равностойни втори срещи в полуфиналните серии, като гостуващите отбори надделяха в тях.

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански, администратор на фейсбук групата „Фенове на италианското волейболно първенство“

 

В сряда Монца приеха Перуджа, буквално седмица след като женският тим на домакините бе спечелил Купа CEV. Въпреки силните изяви на Адис Лагумджия – 26 точки, този път Монца загубиха:

MONZA(ITALIA)
1-3
VERO VOLLEY
SIR SAFTY PERUGIA
Score
22 - 25
25 - 22
29 - 31
19 - 25
95 - 103

Перуджа пак не бяха много категорични и имаха затруднения, като този път Себастиан Соле направи силен мач в атака и бе избран за MVP. Напрежението в тима е видно за всеки, като дори по време на едно от прекъсванията, Драган Травица и Вилфредо Леон се бяха спречкали, но успяха да изгладят нещата още в рамките на тайм-аута. Витал Хейнен е в явен конфликт с Атанасиевич, както и не използва и другия диагонал Върнан-Еванс и се налага Тер Хойст да бъде преквалифициран, от посрещач за да играе на този пост. Перуджа вече води с 2-0 в серията и е на победа от финала, но там с всички тези проблеми и вътрешни конфликти, който измежду Тренто или Лубе да срещат, едва ли ги чака нещо добро.

foto:superlega.it

TRENTINO(ITALIA)
0-3
ITAS
LUBE
Score
23 - 25
23 - 25
17 - 25
63 - 75

grafica:Nicola Mazzoldi

Когато играят такива отбори, а и в тази фаза, едва ли някой би очаквал, че мачът, ще се реши в едва три гейма и то с такава разлика в третия.

Много мощен сервис за тима от Чивитанова, което лимитира доста Симоне Джанели, като възможни опции за организиране на атака. Във втория гейм имаше истинска канонада от сервис-линията, която бе започната от Робертланди Симон, който след поредица директни точки, направи резултата 13:20, преди другият атомно сервиращ Нимир, да върне Тренто в гейма и да намали до 22:23, като неговата серия бе прекъсната по лековат начин, след като Абдел-Азис би поредна бомба, която трудно бе отразена от Лубе и Лусиано Де Чеко не можеше да играе с нея, но заложи на опита си и скочи за нея, имитирайки, че ще взаимодейства с топката, което подлъга младия Алесандро Микелето, като талантливият младеж, скочи с Де Чеко, но не прецени правилно летежа на топката, която падна до мрежата в неговата зона. Грешки стават и никой не може да обвинява Микелето, който е добър и като състезател и човек и има огромно бъдеще пред себе си и всички го подкрепят и насърчават в неговото развитие, като състезател и личност.

foto:superlega.it

В такива ситуации е възможно всичко все пак , като в предходната на тази  пък, твърдата резерва – кубинецът Соса Сиера направи един страхотен блок на един от своите идоли и негов сънародник Османи Хуанторена, така че никой не е защитен, но определено този втори гейм, с тези поредици на Симон и Нимир бяха запомнящи се. Така Лубе взеха гейма и нямаха проблеми със следващия, след разлика в началото от 1-5 точки и изравниха серията до 1:1 победи. Нимир от Тренто имаше 7 аса и 14 точки, а Симон бе безупречен в атака – 7 от 7, както и цели 8 аса, един блок и общо 16 точки.

foto:superlega.it

grafica:Nicola Mazzoldi

Българското участие в плейофния маратон за 5-то място, даващо право на квота в Европа: Георги Сеганов игра добре за Латина, които изиграха един рекорден гейм срещу Милано. 3 точки за нашия разпределител (ас  и блок)

foto:superlega.it

Алекс Грозданов имаше 8 точки за Равена, три от които дошли след неговия най-силен елемент – блокадата.

VOLLEY PALLAVOLO. Consar Ravenna – Kioene Padova.

Матей игра цял мач за Верона, като този път не бе много ефективен в атака – 10 точки, но посрещаше отново доста стабилно (52% позитивно) както и направи 2 блокади и един ас. Този път Аспарух Аспарухов взе малко участие в срещата, въпреки че има травма в глезена и счупен пръст, но записа една точка, а от клипове в социалните мрежи се вижда, че въпреки тези проблеми, нямаше проблеми със забиването по време на тренировка и състоянието му, като цяло е добро въпреки тези проблеми.

foto:superlega.it

Неделя 4 април в Италия е Великден, но срещите от 1/ 2 продължават и има теоритична вероятност да станем свидетели и на първия финалист, ако Перуджа успеят да вземат отново победа в серията.

+ There are no comments

Add yours