Суперлига на Италия финал Перуджа- Лубе първи мач!

Суперлига на Италия финал Перуджа- Лубе първи мач!


Очаквано кубинско шоу на старта на финалите, но само един (дори и ) Вилфредо Леон не е достатъчен срещу опитен тим, какъвто е Лубе.

Италиански волейбол през погледа на Атанас Карачански, администратор на фейсбук групата „Фенове на италианското волейболно първенство“

PERUGIA(ITALIA)
1-3
SIR SAFTY PERUGIA
LUBE
Score
23 - 25
25 - 22
20 - 25
20 - 25
88 - 97

grafica:Nicola Mazzoldi

Витал Хейнен бе намекнал през седмицата, че има вероятност да използва Александър Атанасиевич, но отново техните различия изглеждат твърде непреодолими, за да бъде използван дори за финалния плейоф. Определено неговата липса е огромна загуба, като след загубата на Перуджа, президентът на тима, Джино Сърчи, коментира, че е очаквал да види сръбския диагонал в игра и че е леко изненадан от решението на треньора, както и признава силата на опонентите им и неравните сили, в които е бил неговият тим още в аванс. Колкото и силен да е в атака Вилфредо Леон, срещу изключително класен, опитен и сработен тим, какъвто е Лубе. В предишни сезони, Леон нямаше проблем да доминира срещу тримата си сънародници в тима от Чивитанова – Османи Хуанторена, Робертланди Симон и Йоанди Леал, но сега ситуацията е различна.

… Sir Safety Conad Perugia vs Cucine Lube Civitanova, Gara 1, Finale Play Off Scudetto, Superlega Credem Banca, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile Serie A1 2020-21. presso PalaBarton Perugia IT, 14 aprile 2021. Foto: BENDA [riferimento file: 2021-04-14/MB5_6303]

Витал Хейнен заложи първоначално, като диагонал на Тер Хойст, а след това за кратко и дори на Върнан-Еванс, като накрая бе принуден да пусне и полския диагонал Музай, който в интерес на истината, остави добро впечатление и се понрави с изявите си, като има призиви той да бъде използван, като титуляр в следващия мач, ако драмите между Хейнен и Атанасиевич продължат. Витал Хейнен все повече е дистанциран от тима си по време на прекъсванията и рядко говори, нещо което е характерно за него впрочем, но се забелязва сега, как липсва комуникация и дори пропаст в отношенията треньор-състезатели.

… Sir Safety Conad Perugia vs Cucine Lube Civitanova, Gara 1, Finale Play Off Scudetto, Superlega Credem Banca, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile Serie A1 2020-21. presso PalaBarton Perugia IT, 14 aprile 2021. Foto: BENDA [riferimento file: 2021-04-14/MB5_5933]

Перуджа направиха повече точки от сервис в срещата (6-3) , посрещаха отборно значително по-добре от Лубе, но Чивитанова бяха категорични в атака, като Хуанторена показа за пореден път в решаващите срещи, своята ключова роля и бе избра за най-полезен в двубоя, а Симон доминираше отново в центъра на мрежата в атака и на блок и дори завърши, като най-резултатен в срещата с цели 21 точки(!) Нещо, като постижение, което става много рядко, но и Робертланди Симон е всичко друго, но не и стандартен централен-блокировач.

Йоанди Леал остана леко на заден план на фона на двамата си сънародници в Лубе, но бе много полезен и става втори по точки с 18 и направи 4 блокади.

… Sir Safety Conad Perugia vs Cucine Lube Civitanova, Gara 1, Finale Play Off Scudetto, Superlega Credem Banca, Campionato Italiano di Pallavolo Maschile Serie A1 2020-21. presso PalaBarton Perugia IT, 14 aprile 2021. Foto: BENDA [riferimento file: 2021-04-14/MB5_5395]

За Перуджа единствено Вилфредо Леон имаше двуцифрен точков актив – 17, а това е явен знак, че без Атанасиевич, тази серия може да приключи прекалено бързо и дано още от следващия мач, да видим някакъв компромис в името на тима и залога на тази серия – титла на Италия.

Следващият втори мач от финала, ще бъде в неделя 18 април, като Лубе, ще бъдат домакини в нея.

+ There are no comments

Add yours