VNL M България не успя и срещу Полша, 0-3!

VNL M България не успя и срещу Полша, 0-3!


България претърпя трето поражение в Лигата на нациите. Световните шампиони от Полша не оставиха никакви шансове на нашите волейболисти.

OTTAWA(CANADA)
0-3
BULGARIA
POLAND
Score
19 - 25
19 - 25
23 - 25
61 - 75

foto:fivb.com

Николай Желязков започна с коренно променен състав, от този с който България игра в първите два мача, а именно  – Добромир Димитров -Денис Карягин, Аспарух Аспарухов- Светослав Иванов, Стефан Чавдаров- Николай Колев.

Ясно е, че едни и същи състезатели не могат изиграят всички мачове в такъв тежък турнир, какъвто е Лигата на нациите. Ротациите в състава са задължителни.

В трети пореден мач, на преден план излиза слабия и не достатъчно ефективен сервис, които не създава трайни проблеми на противника.

В по-сериозна динамика, нашите волейболисти изпитват проблеми с контрола на топката.

foto:fivb.com

Забеляза се значително подобрение в синхрона между разпределителя и нападателите. При добро посрещане, сме много опасни в центъра. Проблемите в нашето поле настъпват, когато се излезе извън система и се отиде на второ-трето разиграване, там си личат най-много проблемите, които имаме при обработване на топката. В тази среща поляците много добре ни демонстрираха уменията си когато не бяха в добра позиция, контролирайки добре топката търсеха изгодна позиция за  постигане на точка.

foto:fivb.com

Моментните проблясъци, не ни носят трайни позитиви.

В хода на мача, Желязков върна в игра основни фигури в нашия състав, Сеганов, Николов, Атанасов, Грозданов, Парапунов.  От състава, който започна срещата на игрището остана само Николай Колев, който въпреки загубата на отбора, изигра най-добрия си мач до момента за България. Колев беше активен на блокада и ефективен в атака.

foto:fivb.com

В третия гейм се опитахме да се противопоставим, но силите ни стигнаха за оспорван гейм, който отново отиде на сметката на дружина полска.

Най-резултатни за нашия отбор бяха:

Николай Колев -13т/9ат/4бл

Алекс Николов – 9т/8ат/1бл

За Полша – Мачей Музай- 13т/12ат/1бл, Бартош Кволек – 12т/10ат/2сер

За България остава последна среща срещу Канада.

+ There are no comments

Add yours