VNL W Италия не остави никакви шансове на България, побеждавайки я с 3-0 гейма

VNL W Италия не остави никакви шансове на България, побеждавайки я с 3-0 гейма


След загубата от Бразилия, ново предизвикателство пред българските волейболистки срещу европейските шампионки от Италия. Усилията не стигнаха дори и за гейм от тази среща.

SOFIA(BULGARIA)
3-0
ITALIA
BULGARIA
Score
25 - 12
25 - 19
25 - 21
75 - 52

foto:fivb.com start-photo.bg

В серия от три последователни мача ще приключи турнирът в София за родните волейболистки.  Скуадра адзура започна срещата със доста променен състав, но това не се отрази на качеството на игра. Италианките играеха с минимално количество непредизвикани грешки.

България започна мача ентусиазирано, това продължи до резултат 10-10, след което Италия отвори много сериозна разлика която стигна до 10 точки разлика. Разпределител в зона 1 се оказа фатална за изхода на първия гейм. Проблемна зона, където трудно отигравахме.

Втората част премина по същия сценарии, след средата на гейма Италия увеличи оборотите и за нас беше непосилно да отговорим на тяхното темпо.

foto:fivb.com

Сервис и  посрещане, два  елемента които не носеха ползи на българския състав през цялото време от срещата.

Хаотичната блокада, пък не позволяваше успешна игра в защита. Многото пробойни в нашата игра, не позволиха да има нормален игрови ритъм.

В третата част отбелязахме най-много точки, но чувствително подобрение в нашата игра нямаше. Италианките контролираха темпото и съвсем закономерно срещата приключи в тяхна полза.

фото:fivb.com

Пред България предстои последен мач срещу Полша. Мач с голям залог, който до голяма степен ще реши съдбата на отбора, ще останем ли и  другата година във VNL.

В сравнение с Бразилия и Италия, Полша е значително по-слаб отбор, но това се доказва на игрището. Дано  волейболистките на Лоренцо Мичели да имат сили, да се справят с високите и здрави полякини.

+ There are no comments

Add yours