VNL23 България загуби от Япония с 0-3 гейма.

VNL23 България загуби от Япония с 0-3 гейма.


В последния си мач от първия турнир на VNL в Нагоя, българските волейболисти се представиха повече от достойно срещу домакините от Япония въпреки, че загубиха в три гейма.

NAGOYA(JAPAN)
0-3
BULGARIA
JAPAN
Score
22 - 25
21 - 25
24 - 26
67 - 76
Statistics
Teams
5Serve (ace)2
42% pos/19%perf.Reception 44% pos/ 28% perf
44%Attack 59%
7Block (kill blocks)4
22Erors21
Александър Николов
13т/12ат/1бл
Best scorerЮки Ишикава
15т/12ат/1бл/2сер

foto:fivb.com

Променили своя стил на игра в последните няколко години, японците играят атрактивен и резултатен волейбол. България опита да се противопостави на бързите и пъргави японци и това се случи в големи отрязъци от срещата, бяхме близко до спечелване на третия гейм.

Япония демонстрира висша форма на игра в защита, което допълнителни затрудни родните волейболисти. А първичната им атака  при позитивно посрещане стигна до впечатляващите 75%.

foto:fivb.com

България продължи с цялостното си добро представяне в този първи турнир. Да, една победа и три загуби, но по-важно е поведението на състезателите. Имаше желание за доказване, имаше себераздаване. Пламен Константинов умело използваше състезателите, които бе завел в Япония. Единствения компонент от играта, в който изоставахме на своите противници  бе началният удар. Много лични грешки и слаба ефективност, която допълнително затрудняваше играта на блок.

foto:fivb.com

В този първи турнир, българските волейболисти оставиха добро впечатление, и заслужиха уважението на японските привърженици на играта.

 

 

+ There are no comments

Add yours