VNL23 В здрава битка, България отстъпи с 2-3  на  “Дружина полска”.

VNL23 В здрава битка, България отстъпи с 2-3 на “Дружина полска”.


В трети пореден мач България показва друго лице. Борба и желание за доказване.

Българските волейболисти изиграха добър мач, но дребни детайли и индивидуалното майсторство на поляците им помогна да спечелят срещата.

NAGOYA(JAPAN)
2-3
BULGARIA
POLAND
Score
27 - 25
19 - 25
25 - 22
22 - 25
11 - 15
104 - 112
Statistics
Teams
3Serve (ace)8
36% pos/16%perf.Reception 40% pos/ 21% perf
48%Attack 49%
6Block (kill blocks)6
42Erors34
Мартин Атанасов
15т/14ат/1сер
Best scorerАртур Шалпук
19т/17ат/1бл/1сер

foto:fivb.com

Равностойни начало и игра точка за точка. Това бе възможно поради добрата организация на игра и успешната атака в края на мрежата. Последните разигравания отидоха в сметката на българите, въпреки колебливия начален удар.

Във втората част равенството се запази до 13-13, след което поляците ни натиснаха здраво на сервис. Колебанията  в посрещане се отразиха на цялостния игрови ритъм.

foto:fivb.com

Третата част предложи много обрати, началото бе за Полша до 11-8 в тяхна полза. След това силни минути за родните национали и осъществен обрат след равенството при 12-12. Играта на българите вървеше, като само при изпълнението на начален удар продължиха колебанията. 31 грешки и само 3 директни точки за целия мач, са красноречив показател.

foto:fivb.com

Ключов четвърти гейм, който бе провален непонятно как от нашите. След като поведохме с 2-1 гейма, Полша отвори разлика от 8 точки при 10-2 в тяхна полза. Никола Гърбич направи корекции в своя състав, които дадоха резултат. Ние загубихме концентрация, проблемите в посрещане се отразиха на атаката. Пламен Константинов развъртя състава с идеята да даде почивка на хората играли до момента и да търси различен ритъм на игра. Това до някъде помогна, разликата която поддържаха поляците от 8 точки, бе намалена на три за да приключи гейма в полза на Полша с 25-22.

foto:fivb.com

Пореден тайбрек започнат колебливо с много грешни решения. В гейм до 15 точки, българските волейболисти допуснаха шест грешки при изпълнение на начален удар и две атаки отправени в аут. Срещу отбори като Полша, това не се прощава.

Въпреки загубата, България показа добър волейбол, имаше желание за доказване. Имаше отборна игра, но силното колебание при изпълнение на  сервис, не позволиха на нашите момчета да се поздравят с втора победа във VNL.

+ There are no comments

Add yours