VNL24 M България започна добре, но  загуби от Полша с 1-3 във Фукуока.

VNL24 M България започна добре, но загуби от Полша с 1-3 във Фукуока.


България изигра приличен мач, срещу европейските шампиони от Полша в Лигата на нациите.

FUKUOKA(JAPAN)
1-3
BULGARIA
POLAND
Score
25 - 21
20 - 25
19 - 25
18 - 25
82 - 96
Statistics
Teams
2Serve (ace)8
447% pos/16%perf.Reception 50% pos/ 17% perf
50%Attack 53%
7Block (kill blocks)8
33Erors23
Димитър Димитров
18т/17ат/1бл/
Best scorerТомаш Фурнал
14т/11ат/1бл/2сер

photo:volleyballworld.com

Началото бе повече от добро, държейки отиграването и не позволявайки на противника да се откъсва в резултата. Добрата игра на блокада в края на мрежата помогна на българските волейболисти да поведат в резултата. Определено поставиха под напрежение, именития си противник.

Втория гейм с превъзходство на поляците, които доминираха в резултата през цялото време. Опит в средата на частта, да вземем инициативата при 16-15, но за кратко. Никола Гърбич бе принуден да вкара в игра и Якуб  Кохановски, в опит да противодейства на нашето нападение.

photo:volleyballworld.com

Проблеми при посрещане в началото на третия сет, което позволи Полша да отвори рано, рано разлика от пет точки при 8-3. Поляците  играеха по успешно в защита, което им даде повече възможности за контраатака. Атаката през центъра им носеше много ползи, ние трудно успявахме да парираме подадените топки от техния разпределител Марчин Януш.

photo:volleyballworld.com

С напредване на мача, Полша изчисти играта си от непредизвикани грешки, което се отрази на представянето им. Доминираха в резултата и с лекота стигаха до точките. Българските волейболисти се представиха на добро ниво в първата част от срещата, след  това грешките в нашето поле зачестиха, началния удар отново не донесе никакви ползи, 24 грешки и само две точки. Слабата ефективност в някои  компоненти от играта, лиши нашия отбор  от още един гейм на игралното поле. Въпреки загубата, България показа и добри неща, даващи надежда за израстване и по-добро представяне в следващите мачове.

photo:volleyballworld.com

+ There are no comments

Add yours