World Championship 2022 M Германия и Куба се разделиха с първенството.

World Championship 2022 M Германия и Куба се разделиха с първенството.


Първенството премина в друга фаза – Биеш продължаваш, губиш стягаш куфарите за вкъщи.

Германия и Куба опитаха, но се разделят с първенството.

Словения и Германия откриха плейофните битки.

Двата отбора бяха в една предварителна група. Жребият отреди отново да премерят сили в мач на пряка елиминация. И този път, словенците не изпитаха сериозни проблеми.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-1
SLOVENIA
GERMANY
Score
25 - 18
25 - 19
21 - 25
25 - 22
96 - 84

foto:fivb.com

Пред препълнената „Арена Стожице“ волейболистите на Джордже Крецу, започнаха с два ударни гейма под 20 точки за противника. След това познат сценарии, отпускане и възможност за противника. Усилията на Германия не стигнаха да вкарат мача в руската рулетка (петия гейм), и стягат багажа за вкъщи. Словения продължава да мечтае.

foto:fivb.com

 

Италия и Куба изиграха интересен и драматичен мач помежду си.

Емоция и разум от двете страни на мрежата, волейбол на високо ниво.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-1
ITALIA
CUBA
Score
25 - 21
21 - 25
26 - 24
25 - 18
97 - 88

foto:fivb.com

Импулсивните кубинци тръгнаха добре в срещата, но италианците проявиха търпение срещу изключително здравите момчета на Никола Вивес. С рационални действия и използвайки непредизвиканите грешки, волейболистите на Фердинандо Де Джорджи спечелиха първата част.

Ключов се оказа третия гейм в тази среща. Италия не изневери на стила си, прояви търпение, играеше тактически  добре на блок, успешно на контраатака и заслужено се поздрави с победата в гейма, която предопредели крайния победител.

foto:fivb.com

Куба разполага с прекрасни волейболисти, които имат огромен потенциал, загатнаха го и на това първенство. Възможността да играят за чужди отбори на клубно ниво, без това да нарушава участието им в националния отбор е добър ход на кубинската федерация. Успеят ли да прибавят към играта си търпение и тактическа дисциплина, кубинците много скоро ще се превърнат в сериозен фактор с който трябва да се съобразяват всички. Отчитайки и младостта на отбора, пред Куба има светло бъдеще, ако продължат тази линия.

+ There are no comments

Add yours