World Championship 2022M Франция и Украйна продължават напред!

World Championship 2022M Франция и Украйна продължават напред!


Изненадващо, драматично и супер интересно.

Така премина третия ден, от втората фаза на шампионата.

 

Украйна пише история.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
0-3
NIDERLANDIA
UKRAINE
Score
16 - 25
19 - 25
18 - 25
53 - 75

foto:fivb.com

Неочаквано за мнозина, Украйна е в топ 8 на Световното първенство, след като разби в три гейма Нидерландия.

Плотницкий и компания намериха начин да неутрализират Абдел Азис, след което задачата стана по-лесна за решаване. Със солиден блок (12-1), отказаха останалите нидерландски волейболисти  и резултатът е налице.

Нидерландия спечели своята група, играейки приятен за окото волейбол, но още тогава се забеляза силната зависимост на отбора от формата на Абдел Азис, който излизаше от мач с 30 и повече точки.  В мач на пряка елиминация, напрежението дойде в повече на волейболистите на Роберто Пиаца.

foto;fivb.com

Смените които направи не донесоха полза и Нидерландия се сбогува с шампионата. А, Украйна продължава да мечтае, с второ участие на Световно първенство, (1998 година -десето място) и вече сред осемте  най-силни отбора,  ще има възможност да играе пред препълнена „Арена Стожице“ срещу Словения за влизане в голямата четворка.

 

Ако, изненадващото  бе в първата среща за деня между Нидерландия и Украйна, драматичното и интересното се случи във втората среща между Франция и Япония.

LIUBLIANA(SLOVENIA)
3-2
FRANCE
JAPAN
Score
25 - 17
21 - 25
26 - 24
22 - 25
18 - 16
112 - 107

foto:fivb.com

Франция притежава умения, да излиза от тежки ситуации. Опитът и класата също бяха на страната на олимпийските шампиони. Франция започна добре и поведе в резултата, но Япония никога не се отказва, демонстрира го и в тази среща.  Благодарение  на Филип Блен, който познава из основи играта на френските волейболисти, Япония създаде много неприятности на победителите от VNL,  беше близко до победата, имаше и мач бол, но не успя да го реализира.

foto:fivb.com

Япония напуска първенството ,оставяйки много приятно впечатление с играта си.

Самураите търпят развитие и за пореден път показа, че са труден противник за преодоляване.

Франция оцеля, благодарение на  майсторството  в такива тежки мачове. Наред е Италия в битка за F4.

+ There are no comments

Add yours